Geslaagd 38ste voetbalkamp

SO Soest onder de maat tegen Roda'23

GELUK ONTBREEKT BIJ S.O. SOEST O19 1 TEGEN TOV O19 1   0-1

Zondag 04 februari 2018

Voor de wedstrijd kreeg de ploeg een set nieuwe inloopshirts van oud-jeugdvoorzitter en vendelier Harry Slingerland van Actiforce, waarvoor nogmaals dank. (zie bijgaande foto)

De laatste wedstrijd van de najaarscompetitie werd gespeeld tegen medekoploper TOV uit Baarn. Vanaf volgende week spelen beide ploegen in één van de twee promotiepoules een halve competitie, waaruit de twee bovenste ploegen zullen promoveren naar de Hoofdklasse. TOV speelt compact en heeft gewoon een sterk elftal met individueel technisch goede en vooral snelle spitsen. Eén van deze spitsen kreeg na een voorzet van rechts van TOV net iets te veel ruimte in het strafschopgebied in het begin van de wedstrijd. Hij kon de bal in schieten, waarna Simo nog met een uiterste krachtinspanning door middel van een sliding de bal vanaf de doellijn probeerde weg te schieten, de bal ging via de paal alsnog het doel in 0-1. Hierna pakte Soest het spel op, door een rustige opbouw werd gezocht naar de ruimte, er werd prima gespeeld en er kwamen kleine kansjes. Anass schoot een vrije bal net naast het doel, een voorzet van Ricardo werd door Miquel net de zacht ingekopt, en Dion kon niet genoeg kracht zetten bij een kopbal na een hoekschop van Ticho. Een indraaiende voorzet vanaf de rechterzijde van Ticho was net iets te hard voor onze spitsen om de bal op doel te schieten. Vlak voor de rust kwam de bal uit de kluts voor de voeten van Miquel, die direct in schoot en zag dat de sterk spelende doelman van TOV de bal nog net tot een hoekschop kon verwerken.

In de tweede helft het zelfde spelbeeld, Soest voornamelijk in balbezit en TOV loerend op de counter, de achterhoede van Soest stond echter goed, Oscar, Wouter, Simo en Stijn hadden goed zicht op de tactiek van TOV. TOV kreeg in de tweede helft twee kansen, een boogbal over Sten ging naast het doel en een schot van een middenvelder van TOV was geen probleem voor Sten.  Soest kreeg wel zes tot zeven mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, Dion was daarbij enkele malen ongelukkig en TOV mocht van geluk spreken dat tijdens een scrimmage waarbij de bal tot drie keer door Soest werd ingeschoten niet het doel trof. Faouzi kwam in het veld voor Badr, die te weinig ruimte kreeg om echt gevaarlijk te worden, en in het laatste kwartier kwam Mihill erbij voor Simo om met een extra spits te proberen om TOV te breken. De laatste kans was voor Dion, in de drukte van het strafschopgebied speelde hij zich goed vrij, het schot was hard, waarna de doelman van TOV met een uitstekende actie de bal tot hoekschop  verwerkte. Vanaf volgende week gelukkig iedere week een wedstrijd net als tegen TOV, goede tegenstanders. Voetballend moeten onze jongens daarin mee kunnen komen, met een klein beetje meer scherpte voorin en een iets minder circus gehalte  (leuk voor het publiek maar niet effectief) ziet het er goed uit.  Volgende week uit naar DTS Ede O19 1, aanvang 12.15 uur.

S.O. Soest O19 1: Sten de Beer, Oscar Loon, Wouter Scheeren, Simo Karamine (75. Mihill Tahiri), Stijn Jansen, Ricardo Majoor, Anass Ghaddari, Ticho Wolfsen, Miquel van Ginkel, Badr Maamri (63. Faouzi Bouhraua), Dion Looysen.